Barista training

Lunchroom The Post vind je in het voormalige postkantoor aan de Bree in Veldhoven. Zij hebben kwaliteit en versheid van de ingrediënten en gerechten hoog in het vaandel staan. Onder andere de verse koffies zijn in Veldhoven en omstreken een begrip. De beste koffie begint bij goede koffiebonen en een professionele machine. Maar de hand van de barista is zeker net zo belangrijk om tot de lekkerste koffie te komen. En dat weten ze bij The Post. Ze vroegen Espresso Zueco om een professionele barista training te verzorgen. Zo ziet een koffie bij The Post er net zo mooi uit als hij smaakt.

Barista training op locatie

Espresso Zueco verzorgt al langer barista workshops in de eigen trainingsruimte aan de Hastelweg in Eindhoven. Maar een barista training op locatie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Het voordeel is dat uw personeel op uw eigen espressomachine oefent en in de eigen werkomgeving. Zo zijn de geleerde technieken nog beter in de praktijk te brengen. Vanzelfsprekend kunnen we ook alle benodigde materialen verzorgen op locatie, zoals onze mobiele koffiebar of nostalgische Vespa.

Inhoud barista training

Een barista training omvat meer dan enkel het leren omgaan met de koffiemachine. We beginnen met een stukje uitleg over de geschiedenis van koffie en waar onze koffie vandaan komt. Vervolgens leggen we uit welke soorten koffiebonen er zijn en welke eigenschappen zij hebben. Dan is het tijd om aan de gang te gaan met de praktijk:

  • We leren de techniek voor het bereiden van de perfecte espresso.
  • Hoe melk op te schuimen, voor fluweelzacht melkschuim.
  • We behandelen diverse koffievariaties en de bereiding ervan.

Daarna komt latte art aan bod, waarbij we deelnemers leren hoe de perfecte cappuccino gemaakt wordt met bijvoorbeeld een hartje of rosetta in het melkschuim. Afsluitend behandelen we etching, waarmee we met behulp kleurstoffen prachtige figuren graveren.

Ook interesse in een barista training om uw koffiebeleving naar een hoger niveau te tillen? Neem dan contact met ons op!